
Marmelade - Aprikos fra Provence, Favols, 375 g
Franske aprikoser har en intens aroma med søt smak og fast tekstur. En nydelig aprikos marmelade. Perfekt på blant annet croissanten.
Franske aprikoser har en intens aroma med søt smak og fast tekstur. En nydelig aprikos marmelade. Perfekt på blant annet croissanten.
Favols har alliert seg med lokale produsenter i Rhône som leverer smaksintense solbær av helt unik kvalitet. Perfekt sammen med Camembert.
Dette deilige kirsebærsyltetøyet tar deg med til fjellene mellom fransk og spansk Baskerland. Bærene er smaksrike og mørke i fargen og Favols teknikk med vakuumkoking på lav temperatur sørger for perfekt tekstur og smak.
Denne syrlige sitronkreasjonen er perfekt til Afternoon Tea, til en kopp espresso eller på kjeks, brød eller som fyll i bakverk om du ønsker ekstra friskhet.
I motsetning til andre klementiner dyrkes de korsikanske fruktene uten at fargen manipuleres med fargestoffer tilsatt jordsmonnet. På grunn av sin rike og konsentrerte smak og det saftige fruktkjøtt er de Korsikanske klementiner høyt verdsatt av kokker.
Villkvedeconfiture fra Favols er perfekt som ostetilbehør, på toast eller som smaksforsterker i eplesaus til ribbe. I Frankrike er det også vanlig å smøre den på sukkerbrød som fylles med krem.
Er det en frukt som symboliserer Provence må det være fiken. Den sydvestre delen av Provence; Gapeau Dalen står for hele 75 prosent av all fiken avling i Frankrike. Mange av fikentrærne er svært gamle og har bidratt til å skape det unike landskapet.
Plommene kjennetegnes med saftig, søtlig fruktkjøtt med tynt skall. Rike på smak og med fin syrlighet. Plommene kan brukes i alt fra forretter, som tilbehør til kjøtt og selvfølgelig desserter.
Anbefales til fårmelksoster fra Pyreneene (for eksempel Ossau Iraty), lagret Pecorino og Manchego. Smaker også fortreffelig til upasteurisert Brie og Camembert.
Fiken med honning regnes som en spesialitet i sørvest Frankrike, og har i generasjoner vært blant annet benyttet som tilbehør til ost.
Blåbærsyltetøy med papper. Anbefales bl.a. til Comté, Beaufort, Gruyere, Tomme de Savoie og Bethmale Chevre
Laget på normanniske epler. Kombinasjonen av søte og bitre epler gir et friskt og godt syltetøy. ,Anbefales bl.a. til Camembert, Pont l’Eveque og lagrede fåremelkoster.