FLYTENDE URTER

Plantemagerens "Økologiske Flydene Urter" handler om to økologiske hippier fra Danmark som hadde en drøm om å drive et bynært gartneri med kjærlig omhyggelighet basert på økologiske grunnprinsipper. De to danskene ble etterhvert bevisste på hvor mye svinn det blir av å kjøpe ferske krydderurter i potter. Ofte brukes ikke hele potten, og urtene blir gjerne stående i vinduskarmen på kjøkkenet og visne etter kort tid. Foruten selve urtene, blir det et stort svinn av spagnum (torvjord) og plastikkpotter. I tillegg kunne det utenfor høysesong ofte være vanskelig å få tak i urter av beste kvalitet. Dermed ble ideen om Økologiske Flytende Urter født og de startet utviklingen av urter i flytende form på små glassflasker.

Flydende Urter er friske krydderurter som skånsomt er konservert med eddik og salt, hvorav den friske smaken bevares. Brukes i matlaging eller på bordet, og den friske urtesmaken bevares i lang tid fordi den bindes i væsken.

Anvendelsesområder: Anvendes som friske krydderurter. Til marinader, kalde sauser, dip, salatdressinger og ellers til der du bruker friske eller tørkede urter. Tilsettes gjerne til slutt i matlagingen for mest og friskes smak. Ogsa flott som etterkrydring direkte på bordet. Oppbevares utenfor kjøleskap og har lang holdbarhet etter åpning.

De økoloiske flyende urtene er bl.a glutenfrie, vaganske, vegetariske, laktosefrie m.m.

Finnes i ulike smaker og disse kan også kombineres for spennende kombiniasjoner.