WILD FIRE

Litt historie om WILD FIRE og kokken Jeff.

WILD FIRE startet i 2016 med Chef Jeff sin fantastiske BBQ saus, en oppskrift han fikk fra sin bestemor. Til hennes ære håndlager han de fortsatt på samme måten. Det var urbefolkningen sin kunnskap om de lokale råvarene tomater og chili som i møte med nye landsmenn ble til fenomenet BBQ (Barbeque). Sausen til WILD FIRE kommer altså fra krybben av BBQ kulturen til deg og din matlaging. De ønsker å gjøre det enklere å lage god mat fra bunn av med smakfulle BBQ.sauser, chilisauser, wok-sauser, marinader og sukkerfrie krydderblandinger.

Kokken Jeff vokste opp i USA og Asia på 60-tallet. Som et militært barn tilbrakte han mange år i Japan, Thailand, Italia og Mexico, hvor han fordypet seg i lokale matretter, studerte kulinarisk kunst og jobbet i ulike restauranter. Alt han lærte fra bestemødre, mødre, venner og restauranter er innarbeidet i hans oppskrifter som vi nå har fått glede av i Norge. Jeff smaker til hver eneste batch og det kjennes på smaken, noe vi kan bekrefte. Han er lidenskapelig opptatt av kvalitet.

Råvarer og produkter

WILD FIRE bruker rene, lokale, og økologisk råvarer så langt det lar seg gjøre. Alt blir håndlaget i Norge uten fyllstoffer og alle produktene er naturlig fri for gluten, melk, msg, modifiserte stivelser, fruktosesirup, røykeessens. Produktene er naturlig vegansk/vegetariansk (honning)..

Barbecueesausene blir laget på gamlemåten hvor tomater kokes ned i rødvin, økologisk lønnesirup, masse krydder og chili.

GODSAKER har hatt WILD FIRE sine produkter fra det året de startet og har fulgt utviklingen av nye produkter, og vi synes de er fantastisk rensmakende og anvendelige produkter året rundt, og vi har selv testet ut de ulike variantene til litt ulikt bruk. Husk at de kan brukes hele året.

Sausene passer både til grill, ovnsbakte, stekte, friterte og rå retter, så det er viktig å presisere at de ikke bare er til grillen ute om sommeren ! Sausene passer både som glaze og dip.

Glaze: Pensle BBQ sausen på når du har 15 min. igjen av steketiden. Gjenta 2-3 ganger for en fin skorpe og et søtt og sprøtt skinn.  Merk: Ikke bruk som marinade fordi sausen vil renne av på rå protein og kjøttet kan bli svidd utenpå mens fortsatt rått inni. Bruk et krydder eller en marinade først, og når det er ca 15 min. igjen, pensle på BBQ sausen som glaze.

Dipsaus: Nyt rett fra kjøleskapet til all type kjøtt, fjærkre og grønnsaker, ovnsbakt, frityrstekt, grillet eller ubehandlet! Bland gjerne med majones.

Krydderblandingene er velsmakene og drøye i bruk. Passer til fisk, kjøtt, kylling, sauser, supper, grønnsaker, rub, rømmedip, salater, omeletter, hjemmelagde burgere, tacos m.m. kan strøs eller gnis på , gjerne med en god olje som marinade.